Η Ευρωπαϊκή Ένωση Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών ως συμπληρωματική τεχνολογία στα συστήματα ηλιακής ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών επεσήμανε ότι προκειμένου να επιτευχθεί η κλιματική επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού και να έχουμε την ευκαιρία να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5 Ο στόχος του 2030 Εθνικού Σχεδίου Ενέργειας Κλίματος για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας πρέπει να διπλασιαστεί, Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών έχει μεγάλες δυνατότητες στην ενσωμάτωση καθαρής ενέργειας. 

Ο συνδυασμός των εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας και της αποθήκευσης ενέργειας είναι το κλειδί για την επίτευξη της ουδετερότητας του κλίματος στην ΕΕ μέχρι το 2050.+Τα έργα αποθήκευσης θα παρέχουν στα σπίτια και τα νοικοκυριά αξιόπιστα, καθαρά και κόστη-αποτελεσματική ενέργεια. Οι εθνικοί φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να αναγνωρίσουν αυτό το τεράστιο δυναμικό και να εξετάσουν την ανάπτυξη πιο κατανεμημένων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας κατά την αναθεώρηση των εθνικών ενεργειακών και κλιματικών σχεδίων". 

Ορισμένα υφιστάμενα πλαίσια πολιτικής στην Ευρώπη προωθούν ενεργά τη χρήση της αποθήκευσης μπαταριών, όπως η πολιτική καθαρής μέτρησης στις Κάτω Χώρες. Θα πρέπει επίσης να υποστηριχθούν προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν την αποθήκευση μπαταριών για να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στο σύστημα ενέργειας, όπως οι εικονικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας (VPP).